Olen ympäristö- ja koulutusalan osaaja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, maantieteilijä ja aineenopettaja.
Työkseni suunnittelen sivistystoimen toimitiloja, palveluverkkoa ja oppimisympäristöjä: kouluja, päiväkoteja sekä liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritiloja. Olen iloinen saadessani tehdä työtä, jossa yhdistyvät molemmat osaamisalani ja jonka tuloksista monet ihmiset voivat saada hyvinvointia ja sujuvuutta arkeensa.
Kirkkonummi kotina
Muutin Kirkkonummelle reilut kymmenen vuotta sitten Helsingistä. Kirkkonummelle houkutteli upea luonto, pikkukaupunkimaisuus ja maaseutumaisuus pääkaupungin läheisyydessä sekä alueen rikas kulttuurihistoria.
Nämä ovat asioita, jotka koen yhä Kirkkonummen vahvuuksiksi ja joiden varaan on hyvä rakentaa kestävää tulevaisuutta.
Luontoa, remonttia ja järjestötyötä
Vapaa-aikaani vietän läheisten seurassa, rakkaiden koirien kanssa ja ulkoillen lähiluonnossa. Olen innokas puutarhaharrastaja ja nautin lukemisesta.
Myös Porkkalan parenteesiajan nähneen kodin kunnostaminen ja järjestötyö kuuluvat vapaa-aikaani.
Miksi mukaan politiikkaan?
Kiinnostus ja osallistuminen yhteiskunnallisiin asioihin on aina ollut minulle tärkeää ja luontevaa. Aikuisiällä olen hymyillen lukenut nuoruusvuosien päiväkirjapohdintoja milloin mistäkin yhteiskunnallisesta teemasta aina presidentin vaaleista luonnon arvostamiseen.
Olen aktiivinen asukas ja järjestötoimija, sillä uskon siihen, että kansalaisilla ja kolmannella sektorilla on paljon annettavaa yhteisten asioiden eteen. Monesti asukkailla on myös sellaista tärkeää tietoa ja ymmärrystä, jota päättäjillä ei välttämättä ole. Näen asukkaiden osallisuuden päätöksentekoon erittäin tärkeänä arvona.
Osaamista kuntien ydintehtävistä
Mielestäni päätöksenteon on oltava avointa ja sen on aina perustuttava tietoon. Päätöksenteon tulee olla ihmisiä ja luontoa kunnioittavaa, hyvinvointia edistävää ja taloudellisesti vastuullista.
Tulevaisuudessa kuntien ydintehtävänä korostuvat sivistystoimen ja yhdyskuntatekniikan toimialat. Näillä toimialoilla tehdään tärkeitä meitä jokaista koskettavia päätöksiä esimerkiksi siitä, minkälaiseksi elinympäristömme rakentuu, löytyykö kunnastamme asumisratkaisuja eri tarpeisiin ja miten isoja ovat koulujemme opetusryhmien koot.
Minulla on näistä molemmista aloista osaamista sekä koulutuksen että työn kautta. Uskon, että tästä on hyötyä myös kuntapolitiikassa.
Asukkaat ja päättäjät avoimeen yhteistyöhön
Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat minulle demokratian itseisarvoja. Oikeudenmukaiset ja kestävät päätökset syntyvät asukkaita kuunnellen ja puolueiden välisessä yhteistyössä.
Meillä on upea ja kaunis kunta, rikas kulttuurihistoria, loistava sijainti ja osaava väestö. Näiden varaan olisi mahdollista rakentaa kestävää hyvinvointia.
Osaaminen, avoimuus ja yhteistyö – siinä ovat evääni kuntapolitiikkaan.